ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ

Χαρά Ροβά, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια (pilates certified trainer)
ΧΑΡΑ ΡΟΒΑ

Το Pilates House είναι δημιούργημα της Χαράς Ροβά, καταξιωμένης και αφοσιωμένης εκπαιδεύτριας στο Pilates, με πάθος για την κίνηση ως μέσο έκφρασης. Έχοντας βρει στο Pilates την ισορροπία αλλά και την πρακτική που της ταίριαζε, η Χαρά ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της με master trainers τους Bob Liekens, Διευθυντή Εκπαίδευσης της POWER PILATES NYC και μαθητή της γνωστής εκπαιδεύτριας Romana Kryzanowska – πρώτης γενιάς μαθήτρια του Joe Pilates – και την Juliet Harvey. Στη συνέχεια, πιστοποιήθηκε ως εκπαιδεύτρια από τη σχολή Power Pilates το 2005 στο Corpus Ray Studio της master trainer Ευγενίας Παπαδοπούλου. Βρίσκεται στο χώρο του Pilates από το 1992, αρχικά ως εκπαιδευόμενη και στη συνέχεια ως Pilates Instructor & Personal Trainer. Συνεργάστηκε με μεγάλα Pilates studio και εναλλακτικά κέντρα (Studio Pilates της Ευίτας Ηλιοπούλου, Bodycentric Studio, ΑΙΩΝ, Angel studios, Yoga on Crete).
Για τη Χαρά Ροβά η κίνηση αποτελεί όχι μόνο τρόπο έκφρασης αλλά κυρίως στάση ζωής. Από την παιδική της ηλικία ασχολείται με την μουσική και τον χορό, παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικού, σύγχρονου, jazz & samba στην Αθήνα (Σχολή Χορού Αρχοντάκη, Κλεόπα, Modulor Dance School). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Σχέδιο Μόδας στη σχολή ESMOD στο Παρίσι, παρακολούθησε μαθήματα jazz & σύγχρονου χορού (Ομάδα χορού Porte-Dauphine Université). Aσχολείται συστηματικά με την Ashtanga Υoga, έχοντας ολοκληρώσει 120 ώρες εκπαίδευσης (primary series) από την yogi trainer Χριστίνα Καρυτινού, κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από την Bhavani Silvia Maki (Astanga Yoga Kaua’I USA), τον Jean-Claude Garnier, Gigi Krueger, Μελίνα Βλάχου και από το Feldenkrais με δασκάλους την Ελένη Κασιμάτη και την Ulriche Hasbah Doussis.
Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια (certified trainer) – αλλά κυρίως ως λάτρης του Pilates- συνεχίζει να εξελίσσει τις γνώσεις και την τεχνική της, συμμετέχοντας σε εξειδικευμένα προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με διακεκριμένους εκπαιδευτές του χώρου, όπως οι Bob Liekens, Richard Obrach, , Rael Isakowitz, Allan Herdman, Elisabeth Larkam, Lolita San Miguel, Amit Younger, Eduard Botha, Sheri Long.

Βαρβάρα Ιωαννίδου, πιστοποιημένη δασκάλα πιλάτες
ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Το έναυσμα για την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό της δόθηκε όταν παρακολούθησε τα κατορθώματα της Nadja Comaneci και του Alexander Dityatin στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ το 1976 στην ασπρόμαυρη τότε τηλεόραση του σπιτιού της. Αρχικά ασχολήθηκε με το βόλεϊ στο Γ.Ν.Ο Νίκαιας Άρης, πολύ γρήγορα όμως την κέρδισε ο στίβος.
Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό-Δρόμοι. Ασχολήθηκε για παραπάνω από 15 χρόνια με την Αεροβική Γυμναστική παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια και master class με διεθνώς αναγνωρισμένους εισηγητές-Lynne Brick,Donna Richardson,Charlotte Williams,Erin Miller-η λίστα είναι ατελείωτη….
Το 2006 μπήκε το Pilates στη ζωή της. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα έχοντας ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Beginner-Intermediate-Advanced & Comprehensive System στο κέντρο εκπαίδευσης της Power Pilates NYC στην Ελλάδα (Corpus Ray) με δασκάλα την Ευγενία Παπαδοπούλου. Δε σταματάει ποτέ να παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια Pilates με τους καλύτερους(Bob Liekens-από τους πρώτους μαθητές της Romana Kryzanofska), καθώς πιστεύει ότι η μάθηση είναι μια αέναη διαδικασία.
Δεν ξεχνάει ποτέ την αγάπη της για το στίβο και όποτε βρίσκει ευκαιρία παίρνει στην κυριολεξία τους δρόμους και τα βουνά.
Πρώτο και κυρίαρχο powerhouse (πηγή δηλαδή δύναμης κι ενέργειας) παραμένει η οικογένειά της, Markella & Alexis rules.Η προσωπική της ματιά στη ζωή συνοψίζεται σε αυτό που ο ίδιος ο Joseph Pilates έλεγε:You are the Architect of your own Happiness.

Ζωή Κακαβούλη, πιστοποιημένη δασκάλα pilates
ΖΩΗ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗ

Η Ζωή Κακαβούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Από μικρή είχε δύο μεγάλες αγάπες, τη κολύμβηση και το χορό. Για οκτώ χρόνια ήταν μέλος στην ομάδα κολύμβησης ΠΟΠ 94 όπου διακρίθηκε σε αγώνες με μετάλλια. Ανά περιόδους έχει παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού στη σχολή της Ντιάνας Θεοδωρίδου και συμμετείχε σε παραστάσεις της σχολής.
Το 2007 έδωσε τις εισαγωγικές εξετάσεις και ήταν η χρονιά που έκανε τη πρώτη της γνωριμία με τη μέθοδο pilates. Μια χρονιά απαιτητική με πολύ καθιστική ζωή λόγω του διαβασμάτος, όπου το pilates φάνταζε η μόνη στιγμή απελευθέρωσης για το μυαλό και το σώμα. Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας νέος έρωτας που αποδείχθηκε να είναι και η μεγαλύτερη της αγάπη. Το Pilates είχε αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή της.
Παράλληλα με τις σπουδές της αποφάσισε να ξεκινήσει να παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μέθοδο pilates. To 2013 αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2015 έγινε Power Pilates Certified Teacher (Mat and Comprehensive), ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εκπαίδευσή της στο Corpus Ray .
Όμως για εκείνη το ταξίδι της γνώσης δε τελειώνει ποτέ. Συνεχίζει να εμβαθύνει τις γνώσεις της στη κλασσική μέθοδο του Pilates παρακολουθώντας πιστοποιημένα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, όπως η χρήση καινούργιων βοηθημάτων (props) και η εφαρμογή της μεθόδου σε ειδικές συνθήκες (πχ. prenatal, postnatal).
Αυτό που βρίσκει μαγικό γύρω από τη μέθοδο εκγύμνασης του Joseph Pilates είναι η ισορροπία που φέρνει ανάμεσα στο σώμα και στο νου και το γεγονός ότι ενδείκνυται για κάθε είδους ασκούμενο.
Αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξής της είναι οι ίδιοι της οι μαθητές που της δίνουν νέα ερεθίσματα για περαιτέρω αναζήτηση αλλά και η πρόοδός τους που την ωθεί να συνεχίζει με περισσότερο πάθος. Πηγή έμπνευσης ωστόσο αποτελούν και οι δάσκαλοι της.
Μέχρι τώρα είχε τη τύχη να εκπαιδευτεί από την Ευγενία Παπαδοπούλου αλλά και να παρακολουθήσει σεμινάρια από σημαντικούς δασκάλους της μεθόδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, όπως ο Bob Liekens, η Kathryn Ross-Nash και η Ashley Ritchie.

Βασίλης Κατεβαίνης, αναγνωρισμένος εκπαιδευτής pilates
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και από νωρίς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Από παιδί προπονήθηκε στον στίβο, με καλύτερες επιδόσεις στις ταχύτητες όπου και συμμετείχε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 60 μέτρων. Σε εφηβική ηλικία ήταν παίκτης της ομάδας καλαθοσφαίρισης του ‘Κεραυνού’ Αγίας Παρασκευής.
Η πρώτη γνωριμία του με τις πολεμικές τέχνες ήταν δίπλα στους δασκάλους Shotokan Karate, Ηλία και Δημήτρη Καζακέα. Συνέχισε τις προπονήσεις επί σειρά ετών, με δάσκαλο τον Mohamad Abdul Ghafour και με αφοσίωση στο αντικείμενο, έγινε εκπαιδευτής Shοtokan Karate, αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία . Επίσης, τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκείται στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες Yuishinkai και Ryu Kyu Kobujutsu (bo, sai, tonfa, nunchaku, kama, tekko, tinbe, surujin) με τον Sensei Νίκο Τσουπάκη. Στην πολυετή αυτή πορεία, έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με μεγάλους δασκάλους όπως οι Mikio Yahara, Manabu Murakami και Kisho Inoue. Ξεκίνησε το Pilates ως ασκούμενος και παρατηρώντας τις αλλαγές στο σώμα του, πίστεψε στην αποτελεσματικότητα της κλασσικής μεθόδου. Είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής, έχοντας ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Beginner Mat, Intermediate Mat, Advanced Mat και Comprehensive (mat, reformer, high chair, barrels, cadillac, wunda) στο πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης της Power Pilates Ν.Υ. στην Ελλάδα Corpus Ray, με δασκάλα την Ευγενία Παπαδοπούλου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εργάστηκε στον Χρηματοοικονομικό Τομέα για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Παραμένει κοντά στην φύση και στην κίνηση. Είναι χειμερινός κολυμβητής και ερασιτεχνικά ασχολείται με το tai chi, το tennis και το beach volley. Πιστεύει στην συνειδητότητα, την εγρήγορση και την σημασία της αναπνοής. Zanshin στις πολεμικές τέχνες και Contrology κατά τον Pilates. Για κάθε μας κίνηση, η αφετηρία σταθερότητας, ενέργειας και δύναμης είναι το κέντρο μας. Dantian για τους Κινέζους, Hara για τους Ιάπωνες και Powerhouse για το Pilates.

Ελένη Σωτηρακοπούλου, studio Pure Pilates και Αlma Pilates από το 2014. Συμμετέχει στην ομάδα του Pilates House από το 2015
ΕΛΕΝΗ ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

H Ελένη Σωτηρακοπούλου είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Κοινωνιολογίας.
Από μικρή ασχολήθηκε με το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό καθώς και με το θέατρο, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια. Έχει ασχοληθεί για χρόνια με το Αγιουρβεδικό μασάζ και τις εναλλακτικές θεραπείες, παραδίδοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια αγιουρβεδικού μασάζ.
Από το 2008 ξεκίνησε να εξασκείται στο pilates για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών θεμάτων. Η ευεργετική επίδραση του Pilates στο σώμα της και η γρήγορη αποκατάσταση της, την ώθησαν πολύ σύντομα στο να εμβαθύνει σε αυτήν την κλασσική μέθοδο. Έτσι, το 2013 ξεκίνησε την εκπαίδευση της ως pilates trainer και πιστοποιήθηκε μέσα από το εκπαιδευτικό προγράμμα 600 ωρών του Power Pilates.
Είναι πλέον, αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια, έχοντας ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comprehensive, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα προγράμματα: mat, reformer, high chair, barrels, cadillac, wunda, από το πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης της Power Pilates Ν.Υ. στην Ελλάδα Corpus Ray, με master trainer την Ευγενία Παπαδοπούλου. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Pilates με τον Bob Liekens και την Kathi-Ross Nash.
Έργάζεται στα studio Pure Pilates και Αlma Pilates από το 2014. Συμμετέχει στην ομάδα του Pilates House από το 2015.