Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ PILATES

Το Pilates ως μέθοδος άσκησης που περιλαμβάνει πάνω από 500 ασκήσεις, με την αποτελεσματικότητά της έχει βοηθήσει και έχει κερδίσει εδώ και ογδόντα χρόνια την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Joseph Pilates, μία πολυτάλαντη και ευφυής προσωπικότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για τον «άνθρωπο» και δεκαετίες μπροστά από την εποχή του, παράλληλα με τη μέθοδο που ανέπτυξε στα τέλη της δεκαετίας του ΄20, σχεδίασε λεπτομερώς όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται. Επιπλέον, έδωσε τις προδιαγραφές για τη χρήση των οργάνων και για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων.

Μέχρι τη δεκαετία του ’40 – ο Pilates και η τεχνική του – είχαν αρχίσει να γίνονται διάσημοι στον κόσμο του χορού. Στο τεύχος Φεβρουαρίου του 1956 το περιοδικό χορού Dance Magazine έγραψε: «Σχεδόν κάθε χορευτής της Νέας Υόρκης και σίγουρα όλοι όσοι είχαν μαθητεύσει στο Jacob’s Pillow μεταξύ 1939 και 1951, είχαν υποβληθεί στην τολμηρή και πνευματώδη καθοδήγηση του Joseph Pilates».

Στα χρόνια που ακολούθησαν η μέθοδος ‘Pilates’ απέκτησε οπαδούς απ’ όλους τους χώρους των τεχνών, του χορού και του θεάματος.

“Καλή φυσική κατάσταση είναι η απόκτηση και η διατήρηση ενός ομοιόμορφα ανεπτυγμένου σώματος με ένα υγιές μυαλό, πλήρως ικανό να εκτελέσει φυσικά, εύκολα και ικανοποιητικά τα πολλά και ποικίλα καθημερινά καθήκοντα με ζωντάνια και ευχαρίστηση. Μια υγιής σπονδυλική στήλη είναι το κλειδί για μια καλή φυσική κατάσταση, χαρίζοντας στον άνθρωπο δύναμη, σταθερότητα, ελαστικότητα και νεανικότητα”

Joseph. H. Pilates